Actuele Goudprijs vs Inflatie

Het doel dat u stelt als u gaat beleggen is ongetwijfeld het maken van winst op uw beleggingen. Daarbij is het natuurlijk zo dat hoe meer winst u maakt hoe beter het is voor u. Toch kan het voorkomen dat uw beleggingen zich niet op de door u gewenste manier ontwikkelen. Bij beleggingen in goud is dat niet anders, dit kan voorkomen als u kunt goud hebben aangekocht voor een hogere prijs waardoor de koers niet voldoende omhoog gaat in vergelijking met de prijs waarvoor u hebt aangekocht. Dit kan ook voorkomen als de koers helemaal wegzakt ook al hebt u niet te veel betaald. Dit verschijnsel komt regelmatig voor en is te herkennen aan de schommelingen in de goudprijs. Al u goud tegen inflatie hebt aangekocht dan kan u op de korte termijn nog wel eens voor verrassingen komen te staan door deze schommelingen.

Toch hoeft u niet al te zeer wakker te liggen van de schommelingen in de goudprijs, als u een vergelijk maakt van de actuele goudprijs vs inflatie dan zult u zien dat de goudprijs er altijd weer bovenop komt. De meerjarige grafieken die het verloop van de goudprijs weergeven laten ook zien hoe het met de verhouding van actuele goudprijs vs inflatie zit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist beleggers en professionele beleggers lopen daarbij voorop, goud tegen inflatie aankopen. Zeker in tijden dat andere beleggingsvormen veel minder presteren dan zijn tot dan toe hebben gedaan zijn beleggingen in goud een toevluchtsoord voor beleggers. Ook al is het vaak geen oplossing voor de korte termijn, beleggingen in goud zijn over het algemeen veilig en van goud inflatie is geen sprake.
Dat u de effecten van de actuele goudprijs vs inflatie vaak op de lange termijn moet bekijken blijkt wel uit het voorbeeld dat wij elders op deze website hebben beschreven van iemand die in goud heeft belegd toen deze in 1981 op een recordprijs van 599 dollar per Troy Ounce stond. Als u deze prijs met de jaarlijkse inflatie verrekend dan moest iemand die goud voor die prijs heeft aangekocht tot begin 2011 wachten met verkopen om de het verschil tussen de inflatie en goud prijs terug te krijgen. Natuurlijk gaat het in dit geval om een recordprijs en die komen slechts af en toe voor, de kans dat u dus voor een lagere prijs goud aankoopt is daarom veel groter.

Dit mag u afleiden uit het feit dat iedereen die voor 2011 goud aangekocht heeft en het begin 2011 verkocht daarmee een leuke tot zelfs hele grote winst behaald heeft, de verhouding van de actuele goudprijs vs inflatie is dus overtroffen en is in winst doorgeschoten. De meerjarige grafieken laten dan ook een stijgende lijn zien, er zitten wel wat schommelingen op de korte termijn in, maar over het algemeen gaat de goudprijs omhoog. Deze prijsstijging zorgt er dus voor er geen goud inflatie voor komt. Elke keer dat de goudprijs een paar procent omhoog gaat is er weer een jaar inflatie terugverdiend, het loont daarom ook om goud tegen inflatie aan te kopen.

Beleggers zullen het anoniem met u eens zijn dat de ontwikkeling van de actuele goudprijs vs inflatie laat zien dat goud een belegging is die op zijn minst altijd de inflatie van de tegenwaarde in geld oplevert. In tijden van crisis en in tijden van onrusten in de wereld kopen beleggers goud tegen inflatie aan vanwege de negatieve impact van onrusten en oorlogen op de economie van een land en van de wereld. Een verslechterde economie heeft over het algemeen een hogere inflatie tot gevolg, deze inflatie kan door het onderbrengen van kapitaal in goud overwonnen worden. De prijzen van goud gaan vaak omhoog als er ergens onrusten of oorlogen uitbreken, de verhouding van de actuele goudprijs vs inflatie valt daarom ook vaak in het voordeel van de actuele goudprijs uit. Als u uw geld veilig wilt stellen op de langere termijn dan kunt u overwegen om uw geld of een deel daar van in goud te beleggen. Op deze manier zult u geen last hebben van de voorkomende inflatie en goud zal voor u uw geld vermeerderen met minimaal de inflatie en hopelijk het een leuke beleggingswinst.