Beleggen in Goud

Zodra u besluit te gaan beleggen in goud gaat er een wereld voor u open. Er zijn zeer veel mogelijkheden om in goud te beleggen en het eerste dat wij u aan willen raden is dat u zich heel goed verdiept in de diverse mogelijkheden om te beleggen. Op deze pagina willen we u een indruk geven van de mogelijkheden die er zijn en u op weg helpen uw eigen fortuin op te bouwen.

Zoals gezegd kunt u op verschillende manieren beleggen in goud. Het eerste dat u zult moeten bepalen is wat uw budget is, het is immers afhankelijk van hoeveel geld u wilt beleggen of alle mogelijkheden binnen uw bereik zijn. Als u hele grote bedragen aan goud beleggen wilt dan zijn beleggingen in gouden munten niet de meest voor de hand liggende keuze. Goudbaren van diverse afmetingen en gewichten zijn dan de optie die voor u is weggelegd en hiervoor kunt u ook het beste met professionele en betrouwbare belegging adviseurs in zee gaan. Deze adviseurs kunnen u alles vertellen over de actuele goud prijs en beleggen grote bedragen voor u op de goud beurs en in de internationale goud handel. Het aantrekkelijke van deze mogelijkheid is dat met het beleggen van grote bedragen de winsten hoger zijn. Toch moet u er rekening mee houden dat de risico’s ook groter zijn, als u enkele grotere eenheden aan goud bezit dan bent u minder flexibel bij de verkoop er van. Daarentegen kunt u bij een gunstige ontwikkeling van de goud prijs een goede winst wel in één maal binnen halen door de grotere hoeveelheid in één maal te verkopen.
Als uw budget niet toereikend is om grote goudbaren te kopen of als u meer flexibiliteit wilt bij de verkoop van uw belegging in goud, dan is het beleggen in gouden munten wellicht een optie voor u. De waarde van deze gouden munten is gewoon afhankelijk van de op dat moment geldende goud prijs. Deze vorm van beleggen in goud heeft als voordeel dat u kleinere hoeveelheden goud per keer aan kan kopen, bovendien kunt u een leuke verzameling aanleggen waar u lang tegen aan kan kijken. Mocht het een keertje tegen zitten dan kunt u ook gemakkelijk besluiten om enkele munten te verkopen om zo financiële tegenvallers op te vangen. Hierbij is het natuurlijk leuk als de goud prijs zodanig is dat u een beetje winst maakt maar het belangrijkste is in dit geval dat u zogezegd, een appeltje voor de dorst heeft.

Beleggen in goud is al mogelijk met relatief kleine bedragen, als u besluit een twintigste Troy Ounce gouden munt aan te kopen dan kost u dat, bij een goudprijs van 1500 dollar per Troy Ounce, om en nabij de 60 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk van de goudprijs, de wisselkoers van de dollar en de euro en eventuele bijkomende kosten van de handelaar. Bij deze manier van beleggen in goud is het goed om de prijzen van verschillende handelaren met elkaar te vergelijken. Sommige handelaren brengen kosten in rekening voor verzending als u munten aankoopt en anderen rekenen u zelfs een bedrag om te bepalen of de munten die u verkoopt wel echt zijn. Grotere en professionele handelaren nemen deze kosten voor eigen rekening omdat zij vaak zelf de experts zijn. Voor dat u een bezoek brengt aan een handelaar, op het internet of in een winkel, doet u er goed aan om u op de hoogte te stellen van de actuele goud prijs. Met deze wetenschap kunt u beter bepalen of de prijs die u moet betalen of geboden krijgt een goede prijs is.

Bij het beleggen in goud komt dus het een en ander kijken en daar moet u zich op voorbereiden. Ook zult u er van uit moeten gaan dat beleggen in goud geen beleggingsvorm is waar u heel snel grote winsten mee behaalt. Over het algemeen worden winsten in goud beleggingen behaald op de langere termijn en zijn deze winstgevend na een jaar of vijf tot tien. Goud wordt door professionele beleggers vaak als veilige haven gezien als de winst op andere beleggingsvormen tegen valt. Het internet en de verschillende websites die u daar vind kunnen een goede bron van informatie zijn over de actuele goudprijs en beleggen in dit edelmetaal. Verdiept u zich goed voordat u daadwerkelijk gaat beleggen en u bent op weg naar een mooie winst.