Goud Spaarplannen

Als u een beginnende belegger bent dan kan het enigzinds beangstigend overkomen als u ziet wat voor bedragen er mee gemoeid kunnen zijn als u in goud wilt gaan beleggen. Kleine bedragen beleggen om op die manier rustig aan te beginnen totdat u wat meer ervaring heeft opgedaan is dan een oplossing. Het probleem dat zich daar echter bij voor kan doen is dan het niet altijd mogelijk is om kleine bedragen te beleggen, kleine hoeveelheden goud zijn vaak niet voor beleggingsdoeleinden voor handen en kleine beleggingsmunten zijn vaak niet beschikbaar, ook zult u de nodige tijd moeten investeren in het zelf aan en verkopen van uw goud. Voor dit probleem is natuurlijk een oplossing gevonden in de vorm van goud spaarplannen.

Goud spaarplannen zijn eigenlijk niets meer dan een beleggingsrekening waarvan het geld dat u inlegt niet in aandelen of op andere risicovolle manieren wordt belegd maar in goud. De flexibiliteit voor u als belegger is op deze manier maximaal en de tijdsinvestering die u zelf daar voor hoeft te doen is minimaal. Het grote voordeel dat deze spaarplannen goud als tegenwaarde hebben is dat er vrijwel altijd winst gemaakt zal worden, deze winst is over het algemeen hoger dan de hoogste rente die u op spaarrekeningen kunt krijgen. Ook zal de winst van goud spaarplannen vrijwel altijd ruim boven de inflatie uitkomen, dit komt natuurlijk doordat goud enorm waardevast is en historisch gezien alleen in waarde zal toenemen. De reden hier voor is dat vraag naar goud blijft toenemen en de winning van goud de vraag niet bij kan houden. Voor bedrijven die het goud delven is een investering in een nieuwe fabriek een tienjarenplan dus het is niet te verwachten dat het aanbod snel bij de vraag in de buurt komt.

De mogelijkheid om met behulp van deze spaarplannen goud beleggingen te doen zonder daar veel tijd aan kwijt te zijn wordt door steeds meer mensen aangegrepen. De goud spaarplannen die aangeboden worden bieden de mogelijkheid om al vanaf 1 gram goud aan te kopen en hier na verloop van tijd een mooie winst mee te behalen. Zodra u een goud spaarplan afsluit kunt u bepalen hoe vaak en hoe veel goud er aangekocht wordt, u kunt ook besluiten om alleen goud aan te laten kopen als u geld op uw rekening stort. Het feit dat deze spaarplannen goudprijs afhankelijk zijn zorgt er wel voor dat u van te voren niet weet hoeveel geld u moet inleggen, uw beleggingsadviseur kan u dit echter altijd vertellen. Na verloop van tijd bieden goud spaarplannen u een mooi rendement op over uw inleg en u hebt er vrijwel niets voor hoeven te doen.

Ook als u in staat bent om grotere bedragen te beleggen maar u heeft niet de tijd of zelfs geen zin om zelf hard aan het werk te gaan om uw aan- en verkopen zelf te regelen, kunnen goud spaarplannen voor u een uitkomst zijn. Uw beleggingsadviseur kan u aan de hand van uw vermogen en de goudprijs spaarplannen voorstellen die perfect bij u passen. Hierbij maakt het niet uit of u 10 gram goud per keer wilt aankopen of juist 100 gram goud, er zijn altijd goud spaarplannen die bij uw budget passen. En ook als het voor u mogelijk is om grotere bedragen te investeren geld dat u ervaring op doet in het beleggen in goud door het waarde verloop van uw goud spaarplannen te volgen. U dient er wel rekening mee te houden dat deze spaarplannen geen korte termijn beleggingen zijn, het eerder genoemde feit dat deze spaarplannen goudprijs afhankelijk zijn zorgt er voor dat u zo’n spaarplan meerdere jaren aan moet houden alvorens een mooie beleggingswinst op te kunnen strijken.

Als u geïnteresseerd geraakt bent in goud spaarplannen dan kunt u meer informatie vinden op het internet of u kunt daarvoor terecht bij uw eigen beleggingsadviseur. Uw beleggingsadviseur zal u ook op de hoogte brengen van alle mogelijke voordelen en nadelen die deze spaarplannen met zich mee brengen. Vergeet u immers niet dat u bij deze spaarplannen geld gaat beleggen in een grondstof waarvan de waarde afhankelijk is van de prijs die in de vrije markt bepaald wordt. Deze prijs is aan verandering onderhevig en wordt door vele factoren beïnvloed.